Ervaringen Patiënten PDF Afdrukken E-mailadres

Het Verhaal van P.

"Oktober 2004. Ik moet snel even naar de stad, het is erg druk. Ik rem voor een rotonde, kijk in de achteruitkijkspiegel en bam... Kop-staart botsing, met als gevolg een whiplash. Dan volgt fysiotherapie, chiropractor, huisarts, maar niets hielp. Het ging alleen maar slechter met me: veel pijn, weinig energie, humeurig, ik voelde me als een 80-jarige vrouw.

Mijn man ging op zoek en kwam uit op de site van het Upledger Intituut. De CranioSacraal Therapie sprak hem erg aan en hij stimuleerde mij om naar Riekje te gaan. Met veel zenuwen naar Zeeland gereden en me maar overgegeven aan wat komen zou. En er kwam heel wat...

Meteen na de eerste sessie voelde ik een verandering in mijn lijf en deze verandering duurt tot op heden voort. Ik ben nu een jaar verder en er is al erg veel ballast van mijn schouders. Door Riekje besef ik, dat ieder mens wel wat met zich meedraagt, maar dat voor sommigen de last zo zwaar is, dat ze zonder hulp niet verder kunnen en dat je hierdoor niet alleen geestelijk, maar vooral (ongemerkt) lichamelijk een wrak wordt.

CranioSacraal Therapie is voor mij innerlijke genezing. Je lichaam kan alle wonden helen als je een goede samenwerking hebt tussen lichaam en geest; als de energie gaat stromen en alles weer op zijn plek valt.

Ik ben zelfs een eigen zaak begonnen, terwijl ik vorig jaar een poetsvrouw had, omdat mijn lichaam niets meer aan kon. Zonder de hulp van Riekje was ik niet zover geweest als dat ik nu ben. Waarschijnlijk was ik er zowel geestelijk als lichamelijk aan onderdoor gegaan. Ik zou dan ook tegen iedereen willen zeggen: CranioSacraal Therapie is het proberen waard."


Het Verhaal van J.

"Ik heb een zoon van 7 jaar. Hij is 5 weken te vroeg geboren en na zijn geboorte moest men hem reanimeren. De hele bevalling was vreselijk...

Hij is astmatisch, heeft groeipijnen en veel last van buikpijn. Verder is hij emotioneel nogal instabiel. Toen hij anderhalf jaar was ben ik gescheiden en na enige tijd opnieuw getrouwd. Scheidingen zitten toch dieper dan je denkt.

We zijn nu twee keer naar Riekje geweest en je merkt al kleine veranderingen. Hij begint zijn emoties te laten zien, hij heeft geen last meer van groeipijnen en buikpijn. Hij slaapt goed en droomt nauwelijks nog. Hij is aangenamer in de omgang. Zoals U kunt lezen, gaat het een stuk beter met hem en dat dankzij de CranioSacraal Therapie."


Het Verhaal van een familie uit Veghel

"Het is alweer twee jaar geleden sinds wij, als gezin, kennis hebben gemaakt met CranioSacraal Therapie. Wij hebben inmiddels ervaren dat de therapie, welke wij zien als complementair op de reguliere geneeskunde, een positieve bijdrage heeft geleverd bij het herstel van ons welzijn.

Het mooie van deze therapie is dat er vanuit gegaan wordt dat de mens een totaliteit is, fysiek, emotioneel en mentaal. Het is een prachtige ondersteuningsvorm die helpt om de oorzaak van je klachten te achterhalen en bij de oorsprong te behandelen en ernaar streeft om je uiteindelijk in z'n totaliteit terug in balans te brengen, waardoor je in alle opzichten optimaal in je vel gaat zitten.

Tijdens de behandeling, die wij overigens als harmoniserend en ontspannend ervaren, wordt je zelfherstellend vermogen gestimuleerd en wordt je innerlijke kracht aangesproken waardoor je weer in staat bent de aanwezige blokkades te overwinnen.

De therapie heeft bij ons in ieder geval ook geleid tot nieuwe inzichten. Wie ben ik, wat wil ik, maar vooral wat voel ik? Wij kunnen en durven nu veel beter naar ons gevoel te luisteren en onderdrukken het niet meer.

Hierdoor ervaren we meer rust en voelen we onszelf stabieler. Ons gevoel en verstand komen steeds meer in evenwicht. We voelen ons ook positiever over onszelf en genieten veel meer van de dagelijkse dingen. Kortom, we zijn onszelf er een 'ander' mens door gaan voelen. We zijn dingen anders gaan zien en dus ook anders gaan ervaren.

We ervaren dat we ook assertiever zijn en onze grenzen duidelijker stellen. We zijn opener, zelfverzekerder en weten beter met ons gevoel om te gaan. Je gaat weer in jezelf geloven en dat voelt zeer goed.

Kortom, positieve gevoelens en gedachten over deze therapie. Natuurlijk zullen er altijd dalen en tegenslagen zijn, maar door CranioSacraal Therapie zijn we daar steeds beter tegen opgewassen. We zijn er nog niet, maar al wel erg goed op weg!"